Welkom

De Kunstmarkt Nieuwegein is een laagdrempelig evenement dat iedereen in Nieuwegein en omstreken de gelegenheid geeft om in een ongedwongen sfeer kennis te maken met kunst. De organisatoren zorgen ieder jaar voor een wisselend en zeer gevarieerd aanbod van kunstenaars uit de regio en de rest van Nederland.

Eerste zondag van oktober

De Kunstmarkt in Nieuwegein is een must voor kunstenaars die hun kunst willen aanbieden aan een breed publiek en voor bezoekers van de markt die op zoek zijn naar betaalbare kunst van een goed niveau. Verschillende kunstenaars verzorgen demonstraties en workshops waar bezoekers aan kunnen deelnemen en er is een keur aan andere (kunst)activiteiten te vinden met voor elk wat wils.

Thema 2017: 25 jaar Kunstmarkt in Nieuwegein

De eerste kunstmarkt in Nieuwegein werd 1992 georganiseerd. Van oudsher staan de kramen langs het Merwedekanaal aan de Herenstraat, in de Schoolstraat en in de Kerkstraat. De galerie van Kunstenaars Centrum Nieuwegein (KCN) op de Kerkstraat opent tijdens de kunstmarkt haar deuren, evenals het atelier van Lea Wijnhoven (kleikunst) en atelier en schilderschool d' Oude Werf van Sasja Bork.

Dick Stuart als model

Anna Livia de Kort, student journalistiek op de Hogeschool Utrecht, interviewde voorzitter Dick Stuart tijdens de kunstmarkt op 1 oktober.

Ter ere van het 25-jarig bestaan van de kunstmarkt organiseerden we samen met het wijknetwerk Jutphaas-Wijkersloot de Fotowedstrijd 'Ontmoeting in Jutphaas-Wijkersloot'. Er waren twee edities van de fotowedstrijd, een voor alle leeftijden en een voor basisscholen. 

Jong talent

Ook in 2017 willen we een podium bieden aan jonge, startende kunstenaars. Ben je jonger dan 30 jaar en wil je graag aan het publiek laten zien wat je kunt? Lees er meer over in het bericht Kraamruimte voor starters of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op over de mogelijkheden.

YT Award

Onderwijs is dé plek om kinderen en jongeren in contact te brengen met kunst en cultuur. Daarom werkt Kunstmarkt Nieuwegein samen met het voortgezet en beroepsonderwijs in Nieuwegein en Utrecht.

Cursusaanbod

Veel deelnemende kunstenaars verzorgen cursussen beeldende vorming. Dit jaar zetten we hun inspanningen voor kunsteducatie in de schijnwerpers door informatie over hun aanbod te verspreiden. U kunt scholingsaanbod melden via dit formulier

Verder lezen?

Meer informatie over de Kunstmarkt vindt u in het bovenstaande hoofdmenu. Bezoeker geeft nuttige en leuke informatie over de kunstmarkt en kunst in Nieuwegein, Deelnemer is bedoeld voor kunstenaars die willen deelnemen aan de kunstmarkt. Via Kunstmarkt komt u bij het overzicht van deelnemende kunstenaars en een collage van voorbeelden van hun kunstproducten. 

naar boven